Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Országos házhozszállítás (sünit és felszerelést is)
Bármikor hívhatsz! +36706008668Termékek
  TÖRPESÜN
BÚTOROK
ITT
!

 
 
;

A SÜNIK TARTÁSA

A törpesüntartás nem túl bonyolult feladat, de mindenképp kell naponta egy kis időt szakítanod a süniről való gondoskodásra. Ha figyelembe veszed a tartására vonatkozó alapvető szabályokat, kis kedvenced akár 6-7 évig is hűséges társad lehet.

Első körben nézzük, milyen berendezésekre illetve kiegészítőkre van szükséged, ha egy ilyen hobbiállatot szeretnél magadnak.

Ketrec vagy terrárium: Különböző méretű ketrecek és terráriumok közül választhatsz a lakásod adottságai, továbbá egyéni igényeid és lehetőségeid szerint, hiszen a törpesün számára mindkét lakhely ideális. Mi is árulunk süniknek tervezett sünilakot, ITT találhatod őket!

Etető- és itatótálka:
A tálkák többféle színben és anyagminőségben kaphatóak. Főként az itatótálkából érdemes kerámiát választani, mert ez súlyosabb, így nehezebben borítják ki belőle a vizet.

Alom: A lakhely egy kisebb részére helyezz fapelletet (akár egy külön alomtálba), hiszen a sünik sok esetben gyorsan viszonylag szobatisztává válnak, és ha van megfelelő hely kialakítva számukra, nem kakikják össze a ketrec vagy terrárium többi részét. Így időt és munkát spórolsz a takarításkor.

Forgács: A ketrec alját 2-3 centi vastagon kell bélelni forgáccsal, mely szintén változó kiszerelésben található kereskedelmi forgalomban. Amikor forgácsot vásárolsz, akkor pormenteset kérj, hogy a sünit ne irritálja. Alternatíva lehet még a forgács helyett a polártakaró is.

Futókerék: Az afrikai törpesün aktív életmódot folytat, ezért hasznos számára egy olyan lehetőség, ahol ledolgozhatja a fölösleges energiákat. Még akkor is, ha a sünit renszeresen kiengeded a lakásban, szüksége van egy futókerékre. Ezt szinte minden süni imádja, az éjszaka nagyrészét átkerekezik. :) Futókerék ITT, amit tőlünk beszerezhetsz!

Nappali búvóhely: Szükséges egy hely a süni számára, ahol napközben nyugalomban lehet, s ahol menedéket talál, ezért fontos számára egy ilyen nappali búvó. Ez lehet egy jópofa, fából készült házikó, de lehet egy egyszerű, már használaton kívüli polár belsejű sapka is, amibe rendszerint belebújik. A számunkra - és a legtöbb sünitulajdonos számára is - a leginkább bevált megoldás a kifejezetten sünik számára készült bújózsák.

Sünjáték: Ez lehet egy műanyag labda, egy műanyagcső, de számos más állatkereskedésekben is kapható kisemlős játék is. Viszont egy kis kreativitással akár te magad is készíthetsz számára érdekes eszközöket.

Mivel forró égövi vidékről származik, ezért a 22-25 fokos hőmérséklet az ideális számára. Érzékeny a hideg levegőáramlásra, ezért a szobában olyan helyet válasszunk lakhelyének, ami huzattól mentes.

A süni etetésére alapvetően jó minőségű, kisszemű macskatáp a leginkább alkalmas. Ehhez hozzájön még némi élő eleség, ami lehet lisztkukac vagy gyászbogárlárva. A menüt nem árt változatossá tenni különböző kiegészítő eleségekkel (pl.: főtt csirkemell vagy csirkenyak, főtt tojás, szárított hal, jó minőségű alutasakos macskakonzerv, nyers vagy főtt zöldségek és gyümölcsök). Az egyetlen dolog, amire táplálásukkor nagyon oda kell figyelni, az a laktózérzékenység. A törpesün nem kaphat tejet, illetve semmiféle tejterméket!! Több infó a táplálástól itt!

Fontos tudni, hogy az afrikai törpesün hajlamos lehet a hibernációra. Bizonyos esetekben télen, ha nem vagy eléggé résen, a sünid még a jó meleg szobában is téli álomba szenderülhet. Ennek elkerülésére azonban nagyon oda kell figyelni, mert előfordulhat, hogy a kisállat többé nem ébred fel. Ha azt tapasztalod tehát, hogy a sün lábai vagy hasa hidegek, életfunkciói lelassulnak, keveset vagy nem mozog/mászkál, akkor vedd kézbe, melengesd, lámpázd, s ne hagyd őt elaludni.
 
A sünök számára nincs kötelező védőoltás, azonban 3-4 havonta nem árt féregtelenítést végezni. Erre a legkiválóbb és legjobban bevált szer törpesünik számára a Stronghold. Olvassuk el a használati utasítást és ennek megfelelően alkalmazzuk, vagy vigyük a sünit olyan állatorvoshoz, aki ért hozzájuk, és adassuk be vele. (3-4 havonta egyetlen csepp a tüskék közé, hogy a csepp elérje a bőrt és azon keresztül felszívódhasson.)

Ezzel nagyjából ki is merítettük a törpesünnel kapcsolatos alapvető tudnivalók tárházát, nem is maradt más hátra számodra, mint kiválasztani a legszimpatikusabb süncsemetét és a hozzá tartozó felszereléseket, és boldogan hazavinni otthonodba. :)

>> Jelenleg Eladó Sünik ITT! <<

Ha esetleg hörcsögöt szeretnél, ide kattints: www.horcsogfalva.hu

Hasznos videó, nézd meg!!Minden termékünkElvihető sünikSüni felszerelésekAdatvédelemÁszf
Bármikor hívhatsz +36706008668