Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Országos házhozszállítás (sünit és felszerelést is)
Bármikor hívhatsz! +36706008668Termékek
  TÖRPESÜN
BÚTOROK
ITT
!

 
 
;

 

15. Mi az a hibernáció?

A hibernáció az egyik alapvető probléma, ami veszélyeztetheti a törpesüni életét. Azonban megfelelő odafigyeléssel és gondoskodással könnyedén megakadályozható a téli álomba szenderedés.

A törpesünit ajánlatos folyamatosan 22-24 C közötti hőmérsékleten tartani.
A hibernáció jelei a következők: ha sünink passzívvá válik, elkezd nem enni, nem inni a szokásos módon, a hasa és a lábai hidegek, akkor valószínűleg hibernálódni kezdett.
Abban az esetben, ha hibernációra gyanakszunk, tegyük a sünit egy meleg, puha plédbe vagy törölközőbe, helyezzük egy fűtőtest közelébe vagy melegítsük fel saját testhőnkkel, az ölünkben tartva őt. Ezután néhány órával már minden rendben lesz, a süni pedig az addig megszokott módon fog viselkedni és reagálni mindenre.


Törpesünink lakhelyének megfelelő hőmérsékleten tartásához a legjobb megoldás a kerámiaégő. Védőbúrával együtt lógassuk a sünilak egyik oldalára belülre, vagy helyezzük a ketrec tetejére. 
A kerámiaégő erősségét a lakhely méretéhez és a környezet alaphőmérsékletéhez igazítsuk.
Ellentétben az infralámpával és a holdfénylámpával, a kerámiaégő csak hőt termel, fényt nem bocsát ki. Nem ajánlatos világító hőforrást használnunk, mert a fény megzavarhatja sünink természetes biológiai ritmusát, amely adott esetben akár egészségügyi problémákhoz is vezethet.

Hasznos videó, nézd meg!!Minden termékünkElvihető sünikSüni felszerelésekAdatvédelemÁszf
Bármikor hívhatsz +36706008668