Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Országos házhozszállítás (sünit és felszerelést is)
Bármikor hívhatsz! +36706008668Termékek
  TÖRPESÜN
BÚTOROK
ITT
!

 
 
;

Lakhely kialakítása

Ketrec, sünbútor vagy terrárium

Mindegyik egyaránt jó a süninek. Különböző méretű ketrecek és terráriumok közül választhatsz a lakásod adottságai, továbbá egyéni igényeid és lehetőségeid szerint, hiszen a törpesün számára mindkét lakhely ideális. Mi is árulunk süniknek tervezett sünilakot, ITT találhatod őket!
A minimális méret amire szüksége van a süninek az a 100 x 50 x 50 cm-es lakhely.

Melegítő izzó

Mivel forró égövi vidékről származik, ezért a 23-26 fokos hőmérséklet az ideális számára. Érzékeny a hideg levegőáramlásra, ezért a szobában olyan helyet válasszunk lakhelyének, ami huzattól mentes.
Ha a lakásunkban ideális a hőmérséklet, akkor nem kell alkalmaznunk külső melegítő forrást.

Ha túl hideg van, abban az esetben következik be a hibernáció, ami veszélyes a sünikre.
A hibernációról ITT olvashatsz bővebben.

Etető- és itatótálka

A tálkák többféle színben és anyagminőségben kaphatóak. Főként az itatótálkából érdemes kerámiát választani, mert ez súlyosabb, így nehezebben borítják ki belőle a vizet.

Alom

Forgács: A ketrec alját 2-3 centi vastagon kell bélelni forgáccsal, mely szintén változó kiszerelésben található kereskedelmi forgalomban. Amikor forgácsot vásárolsz, akkor pormenteset kérj, hogy a sünit ne irritálja. Alternatíva lehet még a forgács helyett a polártakaró is.

Pellet: A lakhely egy kisebb részére helyezz fapelletet (akár egy külön alomtálba), hiszen a sünik sok esetben gyorsan viszonylag szobatisztává válnak, és ha van megfelelő hely kialakítva számukra, nem kakikják össze a ketrec vagy terrárium többi részét. Így időt és munkát spórolsz a takarításkor.

Wc-re szoktatásról bővebb infomáció ITT.

Futókerék

Az afrikai törpesün aktív életmódot folytat, ezért hasznos számára egy olyan lehetőség, ahol ledolgozhatja a fölösleges energiákat. Még akkor is, ha a sünit renszeresen kiengeded a lakásban, szüksége van egy futókerékre. Ezt szinte minden süni imádja, az éjszaka nagyrészét átkerekezik. :) Futókerék ITT, amit tőlünk beszerezhetsz!

Nappali búvóhely

Szükséges egy hely a süni számára, ahol napközben nyugalomban lehet, s ahol menedéket talál, ezért fontos számára egy ilyen nappali búvó. Ez lehet egy jópofa, fából készült házikó, de lehet egy egyszerű, már használaton kívüli polár belsejű sapka is, amibe rendszerint belebújik. A számunkra - és a legtöbb sünitulajdonos számára is - a leginkább bevált megoldás a kifejezetten sünik számára készült bújózsák.
A bújózsákokat ITT tekintheted meg.

Sünjáték

Ez lehet egy műanyag labda, egy műanyagcső, de számos más állatkereskedésekben is kapható kisemlős játék is. Viszont egy kis kreativitással akár te magad is készíthetsz számára érdekes eszközöket.

Íme egy berendezett sünibútor:

Törpesün lakhely

Hasznos videó, nézd meg!!Minden termékünkElvihető sünikSüni felszerelésekAdatvédelemÁszf
Bármikor hívhatsz +36706008668