Mi NYITVA vagyunk! 
 És országosan házhoz is szállítunk (sünit és / vagy felszerelést) :) +36702721818 Bármikor hívhatsz! 

Bemutatkozásunk a Duna TV-ben!Termékek
  TÖRPESÜN
BÚTOROK
ITT
!

 
 

 

Tenyészetünkről

Kedves (leendő) Sünisek!

Itt szeretnénk bemutatni nektek röviden a Varjúvölgyi Törpesüntenyészetet, s hogy mi, mint tenyésztők, mit tartunk fontosnak a saját állataink tartása során.

Íme pár fontosabb pont:

Táplálkozás:

Fontosnak tartjuk, hogy sünijeink a lehető legjobb minőségű tápot kapják. Sok-sok utánajárás és a tápok tanulmányozása után a Hill's táp mellett döntöttünk. Mindemellett a sünik rendszeresen kapnak nálunk élő eleséget (lisztkukac, gyászbogár lárva) és sok más egyéb, megfelelő kiegészítő táplálékot is (tojás, hús, zöldség, gyümölcs).

Tartási körülmények:

Helyméret: A süniknek mozgásra, és elég térre van szükségük, így a felnőtt sünik nálunk minimum 50 x 100 cm-es helyen vannak. Több sünit tartunk 150 x 50-es, illetve 120 x 75-ös méretű helyen.

Futókerék: Egy süni nagy mozgásigényét még egy nagyobb terrárium sem biztosítja, így kifejlesztettünk egy saját futókereket. Erről egy pontos leírás itt található: Futókerék Legtöbb sünink - a pároztatás alatt lévőkön és a kicsiket nevelőkön kívül - szorgalmasan futókerekezik. :)

Alom: Rengeteget kísérleteztünk sokféle alommal (Kipróbáltunk minden lehetséges variációt, ami a süniknél szóba jöhet). Különböző almoknak különböző előnyük és hátrányuk van. Tapasztalataink szerint minden szempontot figyelembe véve a forgács és a polár a legjobb, illetve az alomtálcába mehet a fapellet.

Víz: Sünijeink előtt folyamatosan van friss víz. Minimum naponta cseréljük.

Takarítás: A tisztaság fontos! Ha eljössz a tenyészetünkbe, akkor tapasztalni fogod, hogy az állatok mennyisége ellenére gyakorlatilag nem érezni semmilyen szagot. :)Tenyésztés:

Fokozottan ügyelünk arra, hogy nőstény sünjeink évente maximum 2 almot szüljenek. Ennél több alom egy sünit már megviselne, és károsodást okozhatna neki.

Chipezés:

Némely tenyésztő chipezteti a sünijeit. Mi nem. Ennek fő oka, hogy nem látjuk értelmét egy olyan sünibe chipet ültetni, amely egy kb. fél m2-en él, és nem hagyja el a lakást. Egy kutya esetében a dolog hasznos lehet, hisz ha a kutyus elkóborol, akkor a gazdit a chip alapján be lehet azonosítani. De egy süni nem veszhet el.... Aki trendinek tartja, az chipezteti. Törvényi előírás erre nincs. Egyetlen esetben lehet a chipeztetés egy szükséges dolog: amennyiben olyan országba szeretnénk vinni a sünit, ahol a chipeztetés előírás.

Sok lelkiismeretes munka áll e mögött a tenyészet mögött, amire nagyon büszkék vagyunk! Ha saját szemeddel is szeretnéd látni tenyészetünket, gyere el bátran hozzánk, szeretettel látunk! :)

Könyv:

Sok-sok energiával és nagy pontossággal, lelkiismeretes utánajárás után készült el könyvünk, a "Törpesüntartók Kézikönyve", ezzel is hozzájárulva a hazai törpesüntartáshoz.

Üdvözlettel,
Varjúvölgyi Törpesüntenyészet
keresőguruFelszerelés & rendelésOldaltérkép