Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Március 15.-én (szerdán) zárva tartunk!

 6. Milyen kiegészítő eleségeket adhatok a süninek az elsődleges száraztáp mellett?

A sünök alapvetően rovarevők, ezért az étrendjükben ajánlott, hogy szerepeljen valamilyen élőeleség. Ez lehet lisztkukac, gyászbogárlárva, tücsök, dubia vagy más egyéb rovar, amelyek mind beszerezhetőek például a www.elesegallat.hu oldalon keresztül.

Kiegészítésként adhatunk süninknek főtt baromfi húst is (pl.: csirkenyakat vagy mellet), valamint halat főzve és kiszálkázva vagy szárított formában.
További változatosságot jelenthet a tojás (főzve vagy lágytojásként elkészítve), a főtt csirkemáj vagy szív feldarabolva.

Fontos, hogy minden esetben fűszerek nélkül készítsük el, amit süninknek adunk!

A sünik étrendjében kiegészítő eleség lehet még az „alutasakos” macskakonzerv. Ezen nedves tápok többsége nagyrészt víz, aminek következtében nincs bennük olyan sok hasznos tápanyag. Azonban léteznek olyan márkák, amelyek magasabb minőségűek – ezekből választva heti egy alkalommal adhatunk a süninek (pl.: Applaws, Animonda, Schesir, Gourmet Gold).

Hogy értékes vitaminok és rostok jussanak a szervezetébe, próbáljunk különböző gyümölcsöket (biztonsággal adhatóak: alma, körte, görögdinnye, cseresznye, sárgadinnye, mangó, őszibarack, szilva, eper, áfonya, szeder, málna) és zöldségeket (sütőtök, paprika, retek, uborka, borsó, brokkoli, cukkini, spenót, spárga, zöldbab, édesburgonya, főtt sárga-és fehér répa) is heti egy-két alkalommal adni neki. Ezeket azonban nem biztos, hogy hajlandó önmagában megenni, ezért úgy is odaadhatjuk, hogy előtte reszelve vagy apróra vágva összekeverjük valamilyen más táplálékával.

Mindemellett a boltokban kapható, vagy saját magunk által készített bébiétel is szolgálhat kiegészítő eleségként.

 

Sünik országos kiszállítással! >> Bővebben <<
Törpesünik panzióztatása: >> Bővebben << 

 

Kapcsolatfelvétel


Itt vagyunk:
Látogatás Hétközben: 10-18:30-ig, Szombaton: 10-15-ig
(Előre egyeztetett időpont szükséges!)