Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
 14. A törpesüni wc-sarokba szoktatása
A sünik egy részét rá lehet szoktatni arra, hogy egy bizonyos sarokba vagy a lakhelyen belül egy adott területre végezzék a dolgukat.
E célból tehetünk az egyik sarokba (akár külön tálcán) az általánosan, a lakhely nagy részén általunk használt alomanyagon kívül valami mást – Magyarországon több tenyésztő a macskaalmot ajánlja. Mi a magunk részéről egyáltalán nem használunk macskaalmot (a külföldi tenyésztők nagy része sem ajánlja), az esetleges negatív esetek elkerülése végett. Sajnos megeshet – ahogyan azt fórumokon sünigazdiktól olvashatjuk, illetve korábban mi is tapasztaltuk –, hogy a süni nemi szervébe (fiú és lánysünik esetében is) szorulnak macskaalom darabok. Az esetek többségében ezt ki lehet óvatosan szedni, de hallottunk többször is olyanról, amikor csúnya gyulladást okozott a beszorult alomdarab.

Ami eddig számunkra az egyik legjobb megoldásnak bizonyult, az a fapellet. Ez gyakorlati funkciója mellett rendkívül jó szagelszívó és nedvszívó képessége miatt is igen jó választás.

Aki úgy rendezi be a süni lakhelyét, hogy Wc-sarkot alakít ki a süni számára, az kicsi kortól elkezdheti az alom használatára való szoktatást is. Ezt kétféleképpen tehetjük meg: ha találunk a forgácsban (vagy amit általánosan alomnak használunk) kakit vagy pisis részeket, akkor azt tegyük át a Wc-sarokba, így a süni ott fogja érezni a szagot, és legközelebb remélhetőleg odamegy. Illetve csinálhatjuk azt is, hogy ha éppen azt látjuk, hogy a süni a dolgát végzi a Wc-sarkon kívül, akkor óvatosan fogjuk meg és helyezzük őt át a megfelelő helyre.

Sünik országos kiszállítással! >> Bővebben <<
Törpesünik panzióztatása: >> Bővebben << 

 

Kapcsolatfelvétel


Itt vagyunk:
Látogatás Hétközben: 10-18:30-ig, Szombaton: 10-15-ig
(Előre egyeztetett időpont szükséges!)