Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Országos házhozszállítás (sünit és felszerelést is)
Bármikor hívhatsz! +36706008668Termékek
  TÖRPESÜN
BÚTOROK
ITT
!

 
 
;

Egészség megőrzése

Féregtelenítés

A sünök számára nincs kötelező védőoltás, azonban 3-4 havonta nem árt féregtelenítést végezni. Erre a legkiválóbb és legjobban bevált szer törpesünik számára a Stronghold (15mg-os). Olvassuk el a használati utasítást és ennek megfelelően alkalmazzuk, vagy nyitvatartási időben nyugodtan gyertek el és elvégezzük a féregtelenítést. (3-4 havonta egyetlen csepp a tüskék közé, hogy a csepp elérje a bőrt és azon keresztül felszívódhasson.)

Karomvágás

Pár havonta érdemes ellenőrizni a sünik karmát. Ha úgy látjuk, hogy sünink karmai hosszúra nőttek (gyakoribb, hogy a hátsó lábakon hosszabbak), akkor egy karomvágó olló segítségével rövidebbre vághatjuk őket.

A süni karmának levágásakor mindig nagyon oda kell figyelni, nehogy belevágjunk az érzékenyebb részekbe. Ha megnézzük közelről, akkor látható, hogy ahol véget ér a karmon belül a rózsaszínes rész, onnantól már csak a karom szaru része nő tovább – ebből a részből vághatunk. Mivel a karom egy részéig is hajszálerek futnak, ha ebbe belevágunk, a süni ujja vérezni kezd. Ha véletlenül belevágunk, a vérzést lecsillapíthatjuk, ha a lábát hintőporba vagy lisztbe dugjuk.

Könnyebbé tehetjük mind a saját, mind pedig sünink dolgát, ha a karomvágást megelőzően adunk a süninek egy melegebb (27-28˚C) vizű lábfürdőt. Így a karmok puhábbak lesznek, s egyszerűbb lesz levágni őket.

Ha még sem meritek levágni a körmét, akkor mi szívesen levágjuk nekik, ehhez egy előre egyeztetett időpont szükséges. :)

Fürdetés

A sünik nem igazán szeretik a fürdetést. Általában csak egy lábfürdőt szoktunk javasolni, ha a körmei nagyon kakisak lennének. Ehhez használjunk szoba hőmérsékletű ívizet (szappan és illatmentes legyen) és egy puha vagy közepes erősségű fogkefét.

Tüske hullatás

Születés és körülbelül 6 hónapos kora között a sünik elkezdik hullajtani a tüskéiket és újakat növesztenek. Ez akár egy hónapig is eltarthat. Az évek során többször is előfordulhat, ez egy természetes jelenség.
Hasznos videó, nézd meg!!Minden termékünkElvihető sünikSüni felszerelésekAdatvédelemÁszf
Bármikor hívhatsz +36706008668