Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Telefon: +36702721818

TÖRPESÜN SZÍNEK

A törpesün alapszínét az állat tüskéinek, illetve azok csíkozottságának alapján lehet megállapítani. Ezeket egészíti ki a még pontosabb meghatározás érdekében a szem és az orr színe is.

A hagyományos alapszíneken kívül léteznek igazi sünkülönlegességek, melyeken eltérő mintázatokat figyelhetünk meg, nem csak a tüskéken, de a törpesün arcán, orrán és szemén is.

Alapszínek

Vegyük csak sorra a legelterjedtebb alapszíneket:

Só-Bors(Salt & Pepper): A sünik orra és szeme sötét, tüskéi fehérek, amelyeken fekete sávok figyelhetőek meg.

Grey (Szürke): Ide a csoportba a fehér színű, fekete sávokkal díszített tüskékkel rendelkező példányokat soroljuk, melyeknél a tüskék szegélye rozsdabarna.

Csokoládé (Chocolate): A csokoládé színű süni tüskéi fehérek, méghozzá sötétbarna sávozással. Szemük fekete, orruk pedig szintén sötétbarna.

Barna (Brown): A barna színű sünik fehér tüskéin tölgyfa színű sávokat figyelhetünk meg. Arcukon halványbarna maszk figyelhető meg, orruk barna, szemük pedig fekete.

Fahéj (Cinnamon): A fehér tüskéken világosbarna, fehér színű csíkokat figyelhetünk meg. Az arcon nincs maszk, az orr világos barna színű, a szem pedig fekete.

Pezsgő (Champagne): A pezsgő színű törpesünre a fehér alapszínű tüske a jellemző, amelyen narancsszínű sávozás figyelhető meg. Az arcuk maszk nélküli, melyen egy rózsaszínes orr és két piros szem helyezkedik el.

Barack (Apricot): A barack színű sünök tüskéit világos narancs színű szegély díszíti. Továbbá piros szem, rózsaszínű orr és maszk nélküli arc jellemzi őket.

Különlegesebb színek

A színkülönlegesség a ritkaság számba menő megjelenésből vagy az egyedi foltozottságból adódik:

Albínó: Így nevezik azt a törpesünt, melynek hófehér tüskéi és piros szemei vannak. Bőre rózsaszín, tüskéje pedig fehér, ami annak következménye, hogy egyáltalán nem tartalmaz semmilyen pigmentanyagot.

Leuzist: Ennek a ritkaságnak a tüskéi hófehérek, bőre rózsaszín, de a szeme rubin vagy fekete.

Snowflake: Azt a sünit nevezik hópehely színűnek, melynek tüskéi 30-70 százalékban fehérek. Első ránézésre úgy tűnik, mintha havas lenne, és ebből ered az elnevezése is.

Foltos (Pinto) : Ez a törpesünszín a folt méretének függvényében változhat. Ha a süni testének kevesebb, mint 50%-át borítják kisebb-nagyobb fehér foltok, akkor az ő elnevezésük slight pinto vagy pinto (ők általában sötét, maszkos arccal rendelkeznek). Ha a sünin több nagy és összefüggő fehér folt található (testének 50-75%-án), akkor tobiano pinto/high pinto az elnevezése. Azt a fehér sünit pedig, amelynek testén csupán pár színes folt található, reverse pinto megnevezéssel illetjük.

Sünik országos kiszállítással! >> Bővebben <<
Törpesünik panzióztatása: >> Bővebben << 

 

Kapcsolatfelvétel


Itt vagyunk:
Látogatás Hétközben: 10-18:30-ig, Szombaton: 10-15-ig
(Előre egyeztetett időpont szükséges!)