Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Telefonszámunk bármikor: +36702721818

Törpesünikről

Afrikai fehérhasú törpesün / Atelerix albiventris

Felnőtt mérete: 12-23 cm,255-540 gramm.
Várható élettartam: 3-6 év megfelelő tartási körülmények között.

Az afrikai fehérhasú törpesün természetes élőhelye a nyugati, közép-és kelet-afrikai puszták, szavannák és füves területek.

A vadonban hatalmas távolságokat tesznek meg, ezért nekünk is nagy helyet kell biztosítsunk számukra, amit futókerékkel egészítünk ki.

Az afrikai fehérhasú törpesün éjszakai állat, ezért kiváló háziállat, azoknak akik iskolába járnak vagy dolgoznak és este jut egy kis idejük foglalkozni velük. Magányos állatok, akik egyébként nem vágynak emberi interakcióra vagy simogatásra, ezért is telik időbe a kézhez szoktatás.

Az afrikai fehérhasú törpesünik magányosan élnek a vadonban, ezért nincs szüksége társra. A hímeket soha nem szabad együtt tartani, mivel folyamatosan harcolni fognak a területért. Az ellentétes neműeket sem ajánlott együtt tartani, mivel folyamatosan párosodni fognak és meg nagy valószínűséggel megeszik a kicsiket. Ezzel a nőstény életkorát is lecsökkentjük.
A nőstényeket van, hogy sikerül együtt tartani, különösen ha testvérek vagy együtt nevelkednek. Azonban náluk is fennáll a terület védés, így akár lehet, hogy 1-2 évig elélnek egymás mellet békésen, de utána harcolni kezdenek.

A természetben mindenevőnek számítanak, többnyire apró gerinctelen állatokkal (pók és rovarok), valamint növényekkel táplálkoznak. Különösen az élő rovarok fontosak a számukra.

Sünik országos kiszállítással! >> Bővebben <<
Törpesünik panzióztatása: >> Bővebben << 

 

Kapcsolatfelvétel


Itt vagyunk:
Látogatás Hétközben: 10-18:30-ig, Szombaton: 10-15-ig
(Előre egyeztetett időpont szükséges!)
 Süni lelőhely: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
by Keresőguru